یزدفردا: رئیس پلیس فتای استان کرمان با اشاره به روش‌های جدید کلاهبرداران، گفت: مجرمان با ارسال پیامک‌هایی حاوی لینک‌های مخرب یا درخواست‌های مالی جعلی، اطلاعات کارت بانکی کاربران را سرقت می‌کنند. نصب نرم‌افزارهای ناشناس می‌تواند به هکرها امکان دسترسی به اطلاعات مخاطبین، پیام‌ها و رمزهای بانکی افراد را بدهد.

به گزارش یزدفردا: سرهنگ عمار قهاری امروز ۲۵ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح آمار و شگردهای کلاهبرداری سایبری پرداخت و با بیان افزایش ۱۰ درصدی جرائم سایبری در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته ۳۵۴۵ پرونده در حوزه سایبری داشتیم که این عدد امسال به ۳۹۰۰ مورد افزایش یافته است. از این تعداد، میزان کشف جرائم نیز با افزایش ۱۱ درصدی، از ۲۹۶۱ مورد در سال گذشته به ۳۲۸۵ مورد در سال جاری رسیده است.

وی، کلاهبرداری رایانه‌ای و برداشت‌های غیرمجاز اینترنتی را از رایج‌ترین جرائم سایبری دانست و افزود: از ابتدای امسال تاکنون، ۴۰ درصد از پرونده‌های این حوزه مربوط به کلاهبرداری‌های اینترنتی است. همچنین سایت‌های واسطه‌ای که وعده فروش کالا با قیمت‌های غیرمنطقی و دریافت بیعانه می‌دهند، یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش این نوع جرائم هستند.

قهاری ادامه داد: افراد زیادی هشدارهای پلیس را دیده‌اند اما باور ندارند که ممکن است خودشان قربانی شوند. اغلب کاربران بر روی لینک‌های آلوده کلیک می‌کنند یا نرم‌افزارهای مشکوک نصب می‌کنند که در نهایت باعث سرقت اطلاعاتشان می‌شود.

رئیس پلیس فتای استان کرمان با اشاره به روش‌های جدید کلاهبرداران، تاکید کرد: مجرمان با ارسال پیامک‌هایی حاوی لینک‌های مخرب یا درخواست‌های مالی جعلی، اطلاعات کارت بانکی کاربران را سرقت می‌کنند. نصب نرم‌افزارهای ناشناس می‌تواند به هکرها امکان دسترسی به اطلاعات مخاطبین، پیام‌ها و رمزهای بانکی افراد را بدهد.

وی افزود: برای جلوگیری از سوءاستفاده، کاربران باید در اولین گام پس از مواجهه با هک، اینترنت دستگاه را خاموش کرده یا آن را در حالت پرواز قرار دهند. همچنین با حذف نرم‌افزار مخرب و اطلاع‌رسانی به مخاطبان خود، از گسترش آسیب جلوگیری کنند.

قهاری از مسدودسازی میلیاردها تومان پول سرقتی با همکاری پلیس فتا خبر داد و گفت: در سال جاری تاکنون ۲۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از وجوه سرقت‌شده مردم مسدود شده است. این در حالی است که تعداد مسدودی‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته اما مبالغ سرقت‌شده افزایش یافته است.

وی درباره سود سهام عدالت و تبلیغات کاذب در این زمینه هشدار داد: سود سهام عدالت تنها از طریق سامانه سجام به حساب اعلام‌شده واریز می‌شود. هرگونه پیامک یا لینک خارج از این سامانه جعلی است.

رئیس پلیس فتای استان کرمان همچنین به کلاهبرداری‌هایی که ممکن است در ایام شب یلدا و روز مادر رخ دهد اشاره کرد و گفت: تبلیغات کاذب درباره هدایا، بسته‌های اینترنتی رایگان یا تخفیف‌های اغواکننده می‌تواند زمینه‌ساز جرائم جدید باشد.

وی از رسانه‌ها خواست تا با اطلاع‌رسانی گسترده به مردم، آگاهی عمومی را افزایش دهند و با اشاره به اهمیت فعال‌سازی تأیید دو مرحله‌ای برای حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی، گفت: تنظیمات امنیتی کاربران نقش موثری در پیشگیری از جرائم سایبری دارد.

پنجمین پویش «کودکان سایبری» از ۲۴ تا ۳۰ آذر برگزار می‌شود

رئیس پلیس فتای استان کرمان از برگزاری پنجمین پویش «کودکان سایبری» از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه خبر داد و گفت: این پویش با هدف صیانت از کودکان در فضای مجازی و افزایش آگاهی والدین درباره مخاطرات این فضا، طراحی و اجرا شده است.

وی با اشاره به برگزاری چهار دوره پیشین این پویش اظهار کرد: پنجمین دوره پویش کودکان سایبری بر مبنای افزایش دانش سایبری خانواده‌ها، ارتقاء سواد مجازی کودکان و پیشگیری از وقوع جرائم سایبری اجرا می‌شود. این پویش همچنین به دنبال کاهش شکاف دیجیتال میان والدین و فرزندان و تقویت نقش مدارس، جامعه و سکوهای محتوایی در ایمنی کودکان در فضای مجازی است.

قهاری تأکید کرد که یکی از اهداف فرعی این پویش، افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان در فضای مجازی و ترویج مسئولیت‌پذیری سازمان‌ها برای تأمین امنیت کودکان در این فضا است.

وی با اشاره به برنامه‌های متنوع این پویش افزود: هر روز از این هفته به یک موضوع خاص اختصاص یافته تا به صورت متمرکز به ایمنی کودکان پرداخته شود. این موضوعات شامل کودکان و ایمنی سایبری، خانواده و والدگری سایبری، دوستان و بازی‌های سایبری، مدرسه و آموزش سایبری، جامعه و فرهنگ سایبری، سکوها و مسئولیت اجتماعی، پلیس فتا، حامی کودکان سایبری است.

رئیس پلیس فتای استان کرمان درباره جزئیات اجرای این پویش اظهار کرد: آموزش همگانی در فضای حقیقی و مجازی، تولید محتوای پیشگیرانه، فعالیت رسانه‌ای، برگزاری نشست‌ها و میزگردهای تخصصی، اجرای مسابقات کتابخوانی و نقاشی و آزمون فرزندپروری از جمله برنامه‌های اصلی این هفته خواهد بود.

وی در پایان از خانواده‌ها و مدارس خواست تا با مشارکت فعال در این پویش، گامی موثر در راستای افزایش آگاهی و کاهش خطرات سایبری برای کودکان بردارند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا